Spullen verhuizen na het overlijden van een naaste

Spullen verhuizen na het overlijden van een naaste

Wanneer iemand overlijdt is dat natuurlijk vervelend. Het zorgt voor veel emotionele pijn. Ook heeft het veel gevolgen. Er moet een begrafenis of crematie verzorgd worden en daarnaast kan het zijn dat je de spullen moet verdelen en een erfenis moet afhandelen. Ook zal het huis leeggeruimd moeten worden. Zeker als het een huurhuis is wil je dit uiteraard zo snel als mogelijk doen. Het is slim om hier niet mee te wachten. Het moet immers gebeuren en je blijft ook verantwoordelijk voor de huur. Om de verhuizing snel en soepel te laten verlopen is het mogelijk om een verhuislift huren in Utrecht of een andere plaats in het land te huren. Het maakt het verhuizen een stuk gemakkelijker. 

Een selectie maken 

Het is goed om eerst een selectie te maken in het huis wat je nog wilt houden en wat niet. Het is dan mogelijk om zaken direct mee te geven met de kringloop of om het weg te brengen naar de stort. Natuurlijk moeten dan nog wel de spullen naar beneden gebracht worden. Je kunt dit dan combineren en timen met de verschillende partijen. Het maakt het gemakkelijk om zo direct het hele huis leeg te halen. 

Een verhuisbedrijf

Natuurlijk is het ook mogelijk om een verhuisbedrijf in te schakelen. Het is dan wel even een overweging of de kosten opwegen tegen de opbrengsten. Even zelf alles verhuizen met een aanhanger of kleine verhuiswagen kan een goed idee zijn. Zo bespaar je wat geld. Met het huren van een verhuislift is het ook niet zo’n grote klus. Het is ook wel een fijn idee. Het is even een afweging die je zelf zult moeten maken bij het leeghalen van de hele woning. Bekijk de opties om de woning leeg te halen. Mogelijk wil een nieuwe huurder nog zaken overnemen. Hier kun je ook rekening mee houden.


Reageren is niet mogelijk.